Wijn zoals de natuur het bedacht heeft

10268596_577212729071421_2483952966186649661_n

We zien het steeds meer, Vin Naturels. Wijnen die gemaakt worden met zo min mogelijk interventie in het natuurlijke proces. Interwatte? Geen gebruik van pesticiden, herbiciden en kunstmest bij het telen van de druiven. Waarschijnlijk zegt het je (nog) niks, maar het komt erop neer dat er geen rommel wordt toegevoegd bij het telen. Ook in het proces na het telen worden er zo min mogelijk toevoegingen gebruikt.

Eindelijk drink je wijn zoals de natuur dat ooit bedacht heeft.

Is natuurwijn hetzelfde als biowijn? Natuurwijn is zeker biowijn maar biowijn is niet altijd natuurwijn. Voor beide wijnen worden biologische druiven gebruikt maar biologische wijn wordt vaak niet op een geheel natuurlijke wijze gemaakt. Natuurwijn daarentegen wel. In het proces wat natuurwijn doorloopt komt niks chemisch bij te pas. Het is de wijn zelf die het werk doet.

Of je dit soort wijnen bij de Gall&Gall op de hoek kan halen? Kleine kans…
Probeer Vinatura of Vleck eens.

Doctor Goodlife’s favo’s op een rijtje;

  1. Mendall Macabeu VI de Taula Finca Abeuador 2013
    Met zijn alcohol percentage van 14,25% is dit een vrij stevige witte wijn. Schrik niet, de wijn is onwijs troebel maar rijk en een zeer persoonlijke smaak. Schenk de wijn vooraf even in een karaf om de smaken wat ruimte te geven. Als je smaakpupillen dit geweld aan kan, proef je peer, gember, peper en perzik. Deze krachtpatser is een exclusieve, er zijn maar liefst 2000 flessen gebotteld.
  2. Le Mazel Cuvée C’est Im-Portant 2011
    Dusdanig fruitig waardoor je in twijfel wordt gebracht of je een chique druivesapje drinkt of een natuurwijn. De blend is een 100% Portan (kruising tussen Portugais & Grenache), uiteraard biodynamisch, niet gefilterd en gegist door eigen krachten. Alcoholpercentage van 13,5% en geproduceerd in een oplage van 6800 flessen.
  3. Le Vin des Amis Mas Coutelou 2013
    Wederom een zeer fruitige rode wijn. Een blend van 75% Shiraz en 25% Grenache. Onwijs donker van kleur en doet je denken aan kersen en bessen.

De wijnen kunnen best gedronken wanneer de wijn heeft kunnen ademen in een karaf, of schenk de wijn van tevoren alvast in een glas zodat er zuurstof in de fles komt en de wijn beter op dronk kan komen. TIP: Schenk de wijn “wild” in het glas, hierdoor komt er veel zuurstof bij de wijn.

 Proost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>