Maffe tapas in Ronda

Spanje, het land van de hoogstaande voetbal, stierenvechten maar ook tapas. In allerlei soorten, maten en bijna op elke hoek van de straat beschikbaar. Gefrituurde calamares, patatas bravas en de Spaanse gehaktballetjes in pittige tomatensaus. We kennen ze allemaal.

Guillermo Jacob Lorenzo, chefkok en eigenaar van De Locos Tapas in Ronda, Spanje doet het anders. Met zijn menu dat dagelijks veranderd wordt weet hij zijn gasten keer op keer te verassen. Met 4 tafels op het terras en 4 tafels binnen in het “restaurant” zit hij dan ook dagelijks vol. Zomers worden er per dag over deze 8 tafels zo’n 100 couverts uitgeserveerd. Wat we te eten krijgen? Mini hamburgertjes met truffel mayo, sushi met ansjovis eitjes, gekarameliseerde foie gras met mango ijs en ga zo maar door. Geen van alle duurder dan 4,50 Euro. Werkelijk waar sterrenhappen voor een habbekrats.

2
Maki met ansjovis eitjes
1
Gekarameliseerde foie gras met fris mango ijs

Lunchen doen we van 13:00 tot 16:00 en voor het dinner kunnen we van 19:30 tot 23:00 aanschuiven. Tussen deze twee shifts doet hij samen met zijn vrouw de mice & place in een keukentje van max één bij anderhalve meter.

Ohja, olijven heeft Guillermo niet.

¡buen provecho

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>